Halálba követtek a rendőrök egy orvost

2011. szeptember 11. 06:50, vasárnap - Szemlézte: Dr. Hanyecz Vince

Harmincmillió készpénzben és egy maroklőfegyver is volt abban az autóban, amely augusztus végén rohant fának Komáromban – állítják a helyiek. A rendőrség a szakértői vizsgálatokra vár és a tragédia előtti ámokfutásról beszél.

Halálos baleset történt Komáromban, a város egy népszerű orvosa rohant fának autójával, a hírekből azonban nem derült ki, hogy ez nem „szokványos” baleset volt.

Az érintett háziorvos közel négy évtizede dolgozott a határ menti településen - a betegei megelégedésére. Az elmúlt fél évben ugyanakkor egyre furcsább lett a viselkedése. Volt, aki szerint pénzt akart szerezni, és ehhez azt tervezte, zsarolni fogja az önkormányzatot a betegek adataival. Az egyik legkirívóbb eset az volt, amikor a háziorvos dühében bezárta a feleségét és az asszisztensnőjét a rendelő egyik helységébe, a két nőnél még telefon sem lehetett, így csak órák múlva szabadultak ki.

Szemből

Úgy tudjuk, ezek után egy orvosismerőse jobbnak látta beutalni az illetőt a pszichiátriára - bár ezt lapunk kérdésre hivatalosan senki sem erősítette meg -, ahonnan pár nap után „önként távozott”, majd augusztus 25-én hajnalban kocsijával szemből behajtott egy komáromi egyirányú utcába.

A nagy sebességgel, a menetiránnyal szemben közlekedő Peugeot-ra azonnal felfigyeltek a városka rendőrei és megpróbálták megállítani – sikertelenül. A járőrök erősítést hívtak, így már három rendőrautó próbálta lassításra bírni az ámokfutó sofőrt.

Csak követték

A rendőrök lezárták a Peugeot útját, ám miután látták, hogy a közeledő gépkocsi sebessége nem csökken, inkább félreálltak az útból. A folyamatos fény- és hangjelzéssel tarkított autósüldözés – ami a rendőrség szerint követés, mivel a rendőrség „nem üldöz, csak követ” – egyre inkább eldurvult, a sofőr ugyanis az egyik rendőrautó elé rántotta kocsiját és a befékezett előtte, majd a sávot váltogatva cikázott tovább.

A hajszának végül a rendőrök szolgálatparancsnoka vetett véget, aki utasítást adott a járőröknek, hogy csak távolról kövessék a szabálysértő gépjárművet - a hivatalos rendőrségi álláspont szerint azért, mert „a szolgálati autók üzemanyagállásából valószínűsíthető volt, hogy a követett gépkocsi fog megállni hamarabb”.

Sajnos, végül nem számított, hogy melyik autóban, mennyi benzin volt, mivel a 307-es Peugeot vezetője egy balkanyarban lesodródott az útról, árokba hajtott, majd fának csapódott.

Pénz és fegyver?

Bár a segítség gyorsan érkezett, a 64 éves orvos életét már nem tudták megmenteni. A városban érdeklődve stabilan tartja magát az a pletyka, hogy az összetört autóban közel harmincmillió forintot és egy maroklőfegyvert is találtak a helyszínelők, ám a megyei rendőr-főkapitányságon ezzel kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy „a szakértők még vizsgálják a baleset körülményeit”.

Az orvos egykori körzetét átvevő Juhász Márton megkeresésünkre azt mondta: kollégája a nyáron már nem rendelt úgymond különböző egészségügyi problémái miatt.

Munkácsy Márton
Forrás: Hírszerző