Betegeivel újíttatta fel lakásátwww.webdoki.hu

Vizsgálatot kezdeményeztek a bázakerettyei pszichiátriai intézet igazgatónője ellen, aki a gyanú szerint az intézet gondozottjaival újíttatta fel fővárosi lakását. Ebben az intézet egy másik munkatársa is segítségére volt, aki az intézet buszával naponta szállította a betegeket a helyszínre, a felújításon pedig munkavezetőként vett részt. Az igazgatónő tagadja a vádakat.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Zala megyei közgyűlés alelnöke, hogy kiderítsék: valóban betegeivel újíttatta-e fel budapesti lakását a bázakerettyei pszichiátriai intézet igazgatónője. Ezenfelül kíváncsiak arra is, hogy a szellemi fogyatékos gondozottakat a pszichiátriai intézet mikrobuszával az egyik alkalmazott szállította-e a fővárosba.
"A Jutka néninek segítünk" - a társasház lakói szerint ezt mondták az állítólagos munkások, mikor megkérdezték őket, mit csinálnak. A Verseny utcai társasházban élők szerint a betegek a sittet hordták ki az igazgatónő harmadik emeleti lakásából.

Az egyik lakó a csapatot irányító férfitől arról érdeklődött, mennyibe kerül egy hasonló felújítás. Kérdésére a férfi azt felelte: nem tudja megmondani, mert ő maga a pszichiátriai intézet munkatársa, a munkások pedig olyan betegek, akik épp munkaterápián vesznek részt.

"Látszott rajtuk, hogy nem önálló, hanem mások segítségére szoruló emberek" - emlékezett vissza egy második emeleti lakó. A közös képviselő pedig úgy emlékszik: nem örültek annak, hogy a betegeket naponta hordják a házhoz mikrobusszal, a társasházat nem értesítették előre a lakáson belüli átalakításról.

Az intézet igazgatónője tagadja a vádakat. "Marhaság, kalákában készült a lakás, a rokonaim segítettek" - mondja. Beosztottja viszont már teljesen másképp magyarázza a történteket. "Szabadságot vettem ki arra az időszakra, vállalkozóként kibéreltem a Zala megyei közgyűlés mikrobuszát, és pesti segédmunkásokat alkalmaztam" - meséli.
A mikrobusz rendszáma alapján később kiderült: a jármű valóban az önkormányzat tulajdona, de azt a pszichiátriai intézet használja.

Index