Lecserélik a lottózók főnökét

Székely Gábor helyére a BÁV vezére, Szentpétery Kálmán ül

nol.hu

Új vezérigazgató kerülhet a Szerencsejáték Zrt. élére. Információink szerint a jelenlegi vezérigazgatót, Székely Gábort Szentpétery Kálmán váltja, aki pillanatnyilag a BÁV Zrt.-t vezeti. Az "utód" fontosnak tartotta rögzíteni kívülállását a politikától.

Vezérváltás készülődik az állam egyik legjobb osztalékbefizető vállalatánál, a Szerencsejáték (Szrt.) Zrt.-nél - értesült a Népszabadság. Információink Székely Gábort, a vállalat vezérigazgatóját hamarosan Szentpétery Kálmán, a Bizományi Kereskedőház és Záloghitel (BÁV) Zrt. jelenlegi vezérigazgatója váltja, várhatóan a nyár végén, ősz elején. Székely Gábor megkeresésünkre csupán annyit mondott, ebben a kérdésben a tulajdonos, azaz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az illetékes, őket kérdezzük.

Megpróbáltuk, de az MNV-nél lapunknak sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a hírt. Nem a mostani az első alkalom az utóbbi időben, hogy beszédtéma a változás a lottócég élén: állítólag Székely Gábor az év elején már kérte nyugdíjazását. A vezérigazgató a Népszabadságnak elismerte, hogy volt erről szó, de végül nem kért ilyesmit. Szentpétery Kálmán pedig szűkszavúan ennyit felelt a váltásról: "nem tudok erről nyilatkozni".

Az ügyhöz közel álló forrásaink szerint azonban az ügy jóval előbbre jár, mintsem a nyilatkozatokból gondolni lehetne. Lapunk úgy tudja, hogy Szentpétery és Székely a közelmúltban már találkozott egymással. Nem ismeretlenként üdvözölték egymást az egyeztetéseken, Szentpétery Kálmán 1996 és 1999 között a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgató-helyettese volt, Székely pedig a cég tulajdonosi bizottságában volt tag.