A pedofilok óránként 228 kiskorút zaklatnak szexuálisan

http://www.mno.hu/portal/702254#

Sobieski Tamás
A mexikói El Universal vasárnapi számának kiemelt témája: a latin-amerikai pedofilok óránként 228 kiskorú hiszékenységével élnek vissza az ENSZ gyermekvédő szervezetének felmérései alapján. 2005-ben még csak a 10-19 éves korúak 25 százaléka használta rendszeresen a világhálót, idén ez az arány már 54,8 százalék volt.

Az ENSZ Gyermekvédő szervezete, a UNICEF hangsúlyozta, hogy az internet elterjedésével a pedofilok a gomba módra szaporodó közösségi oldalakat használják föl, hogy lépre csalják kiskorú áldozataikat. A közoktatási tárca tavaly év végi felmérésében megállapította, hogy az iskolások internetes szexuális zaklatása már a harmadik leggyakoribb kiberbűncselekmény a hamis termékek terjesztése és a fenyegető üzenetek mögött.

Armando Novoa, a Szövetség az Internet Biztonságáért (ASI) nevű szervezet vezetője elmondta, hogy még a serdülőkből is hiányzik a veszélyérzet, amikor teljesen vadidegeneknek árulják el legszemélyesebb adataikat, milyen sportot űznek, milyen zenéket kedvelnek, megosztják velük a külföldi utazásaik során készített képeket, mert egyáltalán nem mérik föl, miért kell vigyázni a magánélet sérthetetlenségére. A kiskorú akkor követi el a legnagyobb hibát, ha felfedi titkait a pedofilnak, aki ettől fogva megkezdi a becserkészést, hogy valahogy elérje a személyes találkozót, írja a magát függetlennek tekintő mexikói lap.

Az ASI becslései szerint a 107 millió lakosú Mexikóban 11 millió 600 ezer kiskorú fér hozzá az internet 18 milliárdra becsült holnapjaihoz. Ebből ötmilliárd számít rájuk nézve rendkívül veszélyesnek, szögezte le az ASI vezetője.