Kovács: rehabilitációs munkahely a pszichiátriai betegeknek

http://medipress.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15233&Itemid=1

Pszichiátriai betegek alkotásaiból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket a Budapest Art Brut Galériában. A kiállítás célja, hogy a pszichiátriai betegséggel élők alkotásainak bemutatásával csökkentse a betegekkel kapcsolatos előítéleteket.

"Egészen évben nyitva tart a galéria, és a negyedévente megújuló kiállításokkal a pszichiátriai betegek rehabilitációját segítjük" - mondta el Kovács Emese, a galéria igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. "Tavaly a galériával együttműködő Moravcsik Alapítvány egy európai uniós pályázat elnyerésével megnyithatta a Budapest Art Brut Galériát" - részletezte Dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány Kuratórium elnöke. "Így Kreatív és Művészetterápiás Műhelyünk nem csak a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán kap helyet, hanem a galériában is dolgoznak betegeink"- magyarázta Kovács Emese. "Készségeik fejlesztésével célunk, hogy a társadalom teljes értekű tagjai lehessenek".

Jelenleg a Budapest Art Brut Galériában a Semmelweis Egyetem pszichiátriai osztályán fekvő betegek alkotásai a mellett Mohács Város Önkormányzatának Pándy Kálmán Otthonának lakói, valamint a budapesti Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályán lévő betegek műveiből összeállított kiállítása is megtekinthető minden nap 10 és 14 óra között.