Elkábíthatta magát a gyilkos apa

A balta élével verte agyon feleségét, a gyerekek testén több sérülést találtak.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elkabithatta-magat-a-gyilkos-apa-2013804

TÉNYő - Elképzelhető, hogy valamivel elkábította magát szörnyű tette előtt Sz. Kolos Károly (†35), aki baltával ölte meg feleségét és kislányait. A Blikk információi szerint a boncolás után a szakemberek új információk birtokába jutottak a családirtóval kapcsolatban. Mint megtudtuk, a családfő gyomrában furcsa, nyákos masszát találtak amiből mintát vettek, és laboratóriumi vizsgálatra küldtek. Nem kizárt, hogy valamit bevett a gyilkos, mielőtt lemészárolta szeretteit.

Mint azt megírtuk, hétfőn Sz. Kolos Károly reggelit készített feleségének, Virágnak (†36), valamint gyermekeinek, Ajnának (†8) és Blankának (†5), majd egy előre a házba készített baltával agyonverte őket. Ezt követően egy láncfűrésszel gyakorlatilag lefejezte magát.

- Nem volt előzménye a rohamnak, ez az állapot valószínűleg hirtelen tört rá a férfira, aki pár perc alatt végrehajtotta szörnyű tettét - fejtette ki Tóth Zsuzsa, a nyugatdunántúli igazságügyi orvos szakértői intézet igazgatója az Sz. család tragédiájával kapcsolatban.

Mint megtudtuk, ezt az is alátámasztja, hogy a gyerekek és a feleség gyomrában semmilyen ételmaradékot nem találtak az orvos szakértők, vagyis a férfi által készített reggelit sem volt idejük elfogyasztani. Az étkezőasztalon hagyott érintetlen ételeket is elemzésre küldték a nyomozók, mivel nem kizárt, hogy azokba valamilyen kábító hatású anyagot tett a férfi.

Az elkövetéskor keletkezett sérülésekkel kapcsolatban még nem készült el az orvos szakértői vélemény, de információink szerint a gyilkos a balta élével sújtott le áldozataira. Felesége fején 5-6 közepes és nagyobb erejű ütésnyomot találtak a szakemberek. A kicsiken több helyen találtak nyomot, nem koncentrálódott az ütés a fejükre olyan pontosan. A férfi a feltevés szerint a sikertelen öngyilkossági kísérletek után a garázsban a földre tette láncfűrészét, majd annak gombját lenyomva tartva rátette nyakát a szerszám élére. A fej csak azért nem vált el a testtől, mert a fűrész leállt, amikor a férfi meghalt. - Az igazságügyi orvos szakértői boncolás azt bizonyítja, hogy az apa önkezével vetett véget életének - közölte az igazságügyi orvos szakértő.

K. Sz.