Pénzért terrorizálta a 11 éves gyereket

Zsarolás miatt előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak a rendőrök egy fiatalkorú fiút, aki egy iskolatársától többször is pénzt követelt és a fenyegetés hatására kapott is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön.

NOL| 2010. január 14

http://nol.hu/mozaik/penzert_terrorizalta_a_11_eves_gyereket

Több alkalommal zsarolta az emődi fiú egy iskolatársát, de a gyermekkorú sértett csak a legutóbbi alkalommal szólt szüleinek az esetekről - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Tavaly szeptemberben a 15 éves elkövető veréssel fenyegette meg 11 éves iskolatársát. Azt mondta, hogy ha nem ad neki ötezer forintot, akkor "összetöri, mint egy fogpiszkálót". A sértett hallomásból úgy tudta, hogy idősebb iskolatársa már úgy megvert egy másik fiút, hogy azt kórházba kellett szállítani, ezért másnap a családi kasszából kivette a követelt összeget és odaadta, ám az incidensről nem szólt senkinek.
Az idén január 12-én újra lejátszódtak az akkori események, a zsaroló azonban már nyolcezer forintot követelt, a teljesítés nyomatékaként ezúttal meg is ütötte a félelemben tartott gyermekkorút. A fiú átadta a kért összeget, ám már jelezte szüleinek, hogy fenyegetés hatására kénytelen volt újfent pénzt kivenni a családi közösből.
A megyei rendőr-főkapitányság zsarolás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a fiatalkorú fiúval szemben